Спасоје Кукурић први ученик Гимназије који се пласиро на Европску физичку олимпијаду

Објављено: 13.05.2024.

Gimnazijalci2.jpg

На такмичењу физичке олимпијаде БиХ ученици Гимназије "Јован Дучић", Спасоје Кукурић (четврти разред) освојио је шесто мјесто, ученик првог разреда Вук Јанковић освојио је девето мјесто, а ученик трећег разреда Саво Црногорчић освојио је шеснаесто мјесто.

Спасоје Кукурић је први ученик Гимназије "Јован Дучић" који се пласирао на Европску физичку олимпијаду која ће се одржати у Грузији од 15. до 19. јула.

Треба истаћи да је конкуренција била веома јака и сви су радили исте задатке без обзира који су разред. Такмичење је одржано на ПМФ у Сарајеву.

Ментори требињских ученика су професори Доброслав Слијепчевић и Максим Мичета.

Један од ментора Максим Мичета истакао је да је презадовољан резултатима.

"Ово је невјероватан успјех јер је први пут да ученик наше Гимназије иде на Европску физичку олимпијаду. Било је 10 учесника из Републике Српске и 12 из Федерације. То су све били ученици који су освојили прво или друго мјесто у Федерацији или у Републици Српској у својим разредима", нагласио је Мичета.

 

ГИМНАЗИЈАЛЦИ УСПЈЕШНИ И У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ

Gimnazijalci1.jpg

 

На републичком такмичењу из српског језика и књижевности треће мјесто освојила је Лана Мишовић ученик другог разреда Гимназије "Јован Дучић".

Владан Томашевић, ученик другог разреда Гимназије "Јован Дучић", награђен је похвалом и освојио је велики број бодова (осмо мјесто) у веома јакој конкуренцији.

Такмичење је одржано у Гимназији "Филип Вишњић" у Бијељини.

Лана и Владан наглашавају да су за њиихов успјех заслужни професори Весна Андрић и Јелена Мандрапа.

Извор: Тrebinjelive