Гимназијалци освојили сва прва мјеста на регионалном такмичењу из физике

Објављено: 25.03.2024.

Ucenici gimnazije.jpg (309 KB)

На регионалном такмичењу из физике, одржаном у Невесињу, ученици Гимназије „Јован Дучић“ Требиње освојили су прва мјеста у конкуренцији сва четири разреда.

Вук Јанковић је са максималних 100 бодова освојио прво мјесто у конкуренцији првих разреда. Вук је прошле седмице био регионални првак из информатике, а сада из физике и пласирао се на Републичко такмичење.

Друго мјесто освојио је Огњен Ристић, ученик СШЦ „Алекса Шантић“ Невесиње, а треће мјесто Сара Мијановић, ученица Гимназије „Јован Дучић“.

У конкуренцији других разреда, сва три прва мјеста припала су ученицима требињске Гимназије: прво мјесто - Вељко Шекарић, друго мјесто - Анастасија Рајковић, а треће мјесто - Момчило Ћаћић.

Саво Црногорчић освојио је прво мјесто у конкуренцији трећих разреда, а друга је Лидија Бердовић обоје из Гимназије „Јован Дучић“, док је треће мјесто припало Јани Антељ, ученици СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко.

У конкуренцији четвртих разреда, прво мјесто заузео је Спасоје Kукурић, ученик Гимназије „Јован Дучић“, друго мјесто Елена Голијанин, а треће мјесто Стефан Вуковић који су ученици СШЦ „Алекса Шантић“ Невесиње.

Велику захвалност за овако добре резултате ученици кажу да дугују својим менторима, професорима Максиму Мичети и Доброславу Слијепчевићу.

Републичко такмичење ће се одржати 13. априла.