У Музеју Херцеговине промовисан други број часописа Гимназијалац

Објављено: 14.06.2023.

На свега неколико ситних корака смо од краја текуће наставне године у току које су наши ученици вриједно и предано радили на изради другог броја нашег школског часописа. Подухват је и овог пута био успјешан, а ми смо се синоћ, у свечаном амбијенту, окупили из два разлога: да уживамо у плодовима њиховог труда, али и да својим присуством дамо подршку и снагу за наставак њиховог рада.

 

Присутни су имали прилику да се упознају са садржајима новог броја. Централна тема броја је култура – у најширем смислу те ријечи. Култура као везивно ткиво сваке људске заједнице, култура као лијек против свенадрастајуће некултуре, култура сјећања као мост који нас повезује са нашим прецима, култура путовања којом се храни дух – само су неке од подтема овог броја које су ученици сагледавали из различитих перспектива.

Поред тога, подсјетили су нас и на наше живе легенде и успјешне бивше гимназијалаце. И овог пута, затреперила је непрекинута нит сјећања на оне који су нашу распричану зборницу и овоземаљску позорницу напустили прерано.

 

Важност и значај овог часописа су велики, на његовој припреми и промоцији ученици сва четири разреда наше Гимназије, са својим професорима, чији је ентузијазам изузетно инспиративан и освјежавајући за сваког просвјетног прегаоца.