Gimnazija Jovan Dučić Trebinje

Home Активности
Из љубави према књизи... ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
среда, 23 октобар 2019 10:30

У сусрет традиционалној манифестацији – Међународни сајам књига у Београду, гимназијалци су у сарадњи са библиотекарком Дијаном Лаловић направили изложбу на којој су представили своје омиљене књиге. Циљ изложбе је промовисање важности књиге, њене улоге у образовању и изградњи идентитета појединца, те њеног значаја у свакодневном животу.

„У највећој буци она је тренутак потпуне тишине, у хаосу и немиру миран дом и топло скровиште, у глади храна и у жеђи вода, а у смрти –живот."

У холу школе нашла су се дјела наших познатих аутора, попут Десанке Максимовић, Алексе Шантића, Мома Капора, Душана Радовића и многих других, као и енглеских и француских писаца: Селинџера, Шарлот Бронте, Виктора Игоа, Волтера,Егзиперија...

Поред књига, на паноима је своје мјесто нашао и рад „Сапутница на полици", ученице II-3 Зоје Перовић, као и рад „Шта за мене значи култура" ученице II-2 Романе Рогановић.

Искористимо октобар, мјесец и празник књиге и књижевности, али и све предстојеће мјесеце да размислимо о свом односу према писаној ријечи. У свијету екрана и монитора, лако се заборави уживање које осјећамо док држимо књигу у рукама. У убрзаној данашњици пуној достигнућа, технолошких напредака, разноразних сазнања, књига је вјерни пратилац човјеков, незамјењив и драгоцјен. Каже се да је у књигама записана сва мудрост свијета. Подијелимо је једни са другима.

Изложбу су припремили ученици: Милица Ивковић, Хелена Брајић, Романа Рогановић, Ивана Радовановић, Милица Илић, Хелена Тадић и Татјана Краљевић.
HEIGHT=350 HEIGHT=350
Последње ажурирано четвртак, 24 октобар 2019 08:02