Gimnazija Jovan Dučić Trebinje

Драмска група Гимназије "Јован Дучић" из Требиња је на 18. Фестивалу средњошколског театра у Живиницама освојила награду за ансамбл игру за представу "Кофери". Ово је велики успјех за требињске гимназијалце, јер је за пет дана, колико је трајао фестивал, изведена 21 представа са мноштвом тема које су у центру интересовања младих људи. Фестивал су организовали Центар за драмски одгој из Мостара, Босански културни центар из Живиница, Гимназија Живинице и Мјешовита средња школа Живинице, док је покровитељ фестивала био град Живинице. Извор: Trebinjlive
Home
Четврти сусрет европских гимназија ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
петак, 23 март 2018 15:12

Као и претходне три, и ове године је одржан сусрет европских гимназија, и то у периоду између 12. и 16. марта. Овогодишњи домаћин била је Гимназија „Доситеј Обрадовић“ из Темишвара, која је за тему узела школски парламент, односно савјет ученика. Поред школе из Темишвара, сусрету су присуствовали представници из Гимназије „Орце Николов“ из Скопља, Земунске гимназије, Гимназије Шкофја Лока из Словеније, Српске гимназије у Мађарској и представници Гимназије „Јован Дучић“ из Требиња.

 

Школе учеснице су слале по три ученика, једног професора и директора као своје представнике. Представници из Требиња су били ученици Милица Бегенишић, Сања Тица и Марко Шакотић, професор математике и информатике Предраг Милошевић и директор Мишо Пешић.

Први дан сусрета је, очекивано, углавном био за упознавање. Одржано је свечано отварање, а потом је свака делегација представила своју школу, град и државу.

Други дан је одржан формални дио посјете. Састојао се из представљања школских парламената и дебате на исту тему.

Трећег дана је посјећен Арад, град удаљен 48 километара од Темишвара.

 

Четврти дан су одржане радионице, тзв. „teambuilding“ активности, као и завршна конференција, на којој је свака делегација исказала своје утиске, дала примједбе, као и своје приједлоге тема за наредне сусрете.

Сљедећи сусрет ће бити одржан у Требињу, a тему ће одредити домаћини.

Марко Шакотић, III-4

Новинарска секција

 

Последње ажурирано уторак, 27 март 2018 07:36