Gimnazija Jovan Dučić Trebinje

Ивана Кашиковић је ђак генерације Гимназије „Јован Дучић“. Најбољу међу најбољима су издвојили успјеси на школским такмичењима из математике, физике и француског језика, као и учествовања на регионалним и републичким такмичењима који су јој донијели бодове и пресудили у одлуци наставничког вијећа да је прогласе ђаком генерације.
Home
Додјела Делф диплома гимназијалцима ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
среда, 12 децембар 2018 14:23

181213 francuzi

ТРЕБИЊЕ │ Амбасадор Француске у Босни и Херцеговини Гијом Русон уручио је данас ученицима Гимназије „Јован Дучић“ ДЕЛФ дипломе за основно знање француског језика.

„Ова врста дипломе не омогућује директно налажење запослења, али олакшава приступ на универзитете јер показује једно солидно владање француским језиком. Оно се наравно касније може надограђивати и тада помоћи да добијете посао“, каже амбасадор и додаје да су ученици који су данас добили ове дипломе, њих двадесет троје, више година учили овај језик и да су оне само потврда одређеног нивоа знања.

 

Мишо Пешић, директор Гиманзије „Јован Дучић“, каже да је ово седма година да се у овој васпитно-образовној установи одржава полагање ДЕЛФ испита и промоција диплома.

„Ове дипломе вриједе и ван граница БиХ. Имамо и ученика који је био републички првак из Француског језика и као награду је добио путовање у Француску. Овдје је данас и ученица која је прошле године била на размјени годину дана у Француској. Тако да сам задовољан што можемо ђацима да понудимо и више од обичног школовања“, каже Пешић.

Ученица трећег разреда требињске гимназије Милица Ивковић је прошлу школску годину била у домаћин породици у Француској и други разред завршила у француској школи.

„Све градиво је било на француском језику, дружила сам се са Французима. На почетку је било тешко јер они брзо причају, али врло брзо сам почела да говорим и успијевала све да ‘похватам’. Средња школа је много лакша код њих него код нас, градиво није тако обимно. Али вољела бих када би се нашли негдје на средини. Вољела бих овдје започети студије, отићи у Француску на усавршавање и поново се вратити овамо“, закључује Ивковић.

С.П.

Извор: Радио Требиње

Последње ажурирано четвртак, 13 децембар 2018 09:28