Gimnazija Jovan Dučić Trebinje

Чланови Савјета ученика наше школе спроводе активности "Један слаткиш, једно дијете".
Home
Своје пјесме је слала и на конкурс у Париз - Анђела Ђурица најбоља из француског језика у Херцеговини ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 12 март 2018 08:55

На Регионалном такмичењу из француског језика ученик четвртог разреда Анђела Ђурица је освојила прво мјесто и изборила пласман на Републичко такмичење.

andjela djurica

Љубав према француском језику потиче из шестог разреда, говори нам Анђела и додаје да уз француски говори и енглески језик.

У школи је открила да има таленат и то надограђује са континуираним радом и трудом.

,,Гледала сам француске филмове, слушала француску музику и то је један од разлога што сам завољела овај језик", истиче Анђела.

Чита поезију и књиге на француском језику и приликом додјеле диплома за француски језик рецитовала је пред амбасадором Француске пјесму Жака Превера.

У другом разреду Гимназије је положила А2 знање француског језика, а убрзо ће полагати за Б2.

Ђурица, која је одличан ученик, мисли да је француски уз енглески језик један од језика који може да помогне за напредовање, поготову у франкофоним земљама.

Прошле године, на Регионалном такмичењу из физике, освојила је друго мјесто, исто као и у деветом разреду основне школе.

Воли биологију и хемију и планира да упише медицински факултет у Београду.

,,Волим да читам поезију и то на француском, пишем и учествовала сам на конкурсу поезије у Паризу на који сам послала неколико својих пјесама и добила сам похвалу за учешће", каже нам Ђурица.

Извор: TrebinjeLive

Последње ажурирано понедељак, 12 март 2018 09:26