Gimnazija Jovan Dučić Trebinje

Требињска гимназија „Јован Дучић“ домаћин је 5. Сусрета гимназија Европе, на којим учествују представници још седам школа из Румуније, Мађарске, Србије, Македоније, Хрватске и Словеније. Гости Требиња до петка, 22. марта, биће директори, наставници и ученици гимназија из Темишвара, Будимпеште, Земуна, Гњилана, Скопља, Вараждина и Шкофје Локе.
Home
Требињски средњошколци успјешни на Регионалном такмичењу из математике ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 05 март 2018 08:20

На Регионалном такмичењу из математике за средњошколце, које је одржано 03. марта 2018. у Средњошколском центру „Алекса Шантић“ у Невесињу, ученици из Требиња освојили су три прва, два друга  и три трећа мјеста.

Алекса Турнић из првог разреда, ученица трећег разреда Ивана Јанковић и Бојан Галић средњошколац завршног разреда, као првопласирани међу својим вршњацима, изборили су право наступа на Републичком такмичењу из математике.

 

Зависно од резултата у другим регијама Српске, њима би се по позиву Републичког педагошког завода Српске могло придружити још петоро требињскох средњошколаца: другопласирани у регији Лука Сушић и Ивана Кашиковић, те трећепласирани Николина Ивковић и Огњен Голубовић.

Први разред:

1. Јулија Куреш - Билећа и Алекса Турнић - Требиње

2. Ђорђе Ристић - Невесиње, Славен Ивковић - Гацко, Исидора Мирић - Гацко, Милена Томановић- Билећа и Лука Сушић - Требиње

3. Николина Ивковић - Требиње, Јована Илић - Требиње

Други разред:

1. Јован Делић - Билећа
2. Лука Папић - Билећа
3. Дајана Скочајић - Невесиње
Трећи разред:
1. Марко Зубац- Невесиње и Ивана Јанковић - Требиње
2. Ивана Кашиковић - Требиње
3. Огњен Голубовић - Требиње
Четврти разред:
1. Бојан Галић - Требињe
2. Данијела Вуковић - Невесиње
3. Анабела Мирић - Гацко и Тамара Новокмет - Гацко
Извор: Радио Требиње

 

 

 

Последње ажурирано понедељак, 12 март 2018 09:39