Gimnazija Jovan Dučić Trebinje

Home
Чланови удружења „Врело“ оранизовали једнодневну радионицу са ученицима других разреда Гимназије „Јован Дучић“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Живот на Земљи заснива се на еколошким законитостима које имају огроман значај за савременог човјека. У данашње вријеме човјек занемарује природу, не знајући да она има  велики значај за њега. Да бисмо спознали значај воде, која нас окружује, чланови удружења „Врело“ из Требиња организовали су једнодневну радионицу на подручју насеља Придворци са ученицима других разреда Гимназије „Јован Дучић“ и њиховом професорицом хемије Мајом Бабић.

Основни циљ пројекта је да научимо и поштујемо природу која нас окружује. Радионица се састојала од узорковања воде, физичко-хемијских и биолошких анализа. Хемијско испитивање садржало је мјерење нитрата, фосфата, кисеоника, хлорида, провидности и протока воде. Након ових анализа дошли смо до закључкада се ради о изузетно квалитетној води. Анализа из биологије обухватала је упознавање са животињским и биљним свијетом у води.

„Значај је велики, као и задовољство свих учесника. Ученици су својим учешћем допринијели самој идеји очувања ријеке, као и животне средине, што је циљ овога пројекта. Ученици су добили прилику да виде како се воде и ураде анализе на терену, а кроз тај рад су повезали теоријско градиво  које су научили на часовима“ рекла нам је професорица Маја Бабић.

Посље четворочасовне радионице ученици су имали организовано дружење уз ријеку.

 

 

 

Сара Колак, II-2