Gimnazija Jovan Dučić Trebinje

Home
Запажен успјех наших ученика на Регионалном такмичењу из физике ПДФ Штампа Ел. пошта

Претходне суботе, 17. марта 2018. године, одржано је Регионално такмичење из физике за ученике средњих школа. Овогодишњи домаћин била је требињска Гимназија. Као и обично, наши ученици оствaрили су завидан успјех. Са поносом можемо рећи да су прва мјеста у конкуренцији првих, других и трећих разреда припала нашој школи. Дакле, Лука Сушић, Ања Дучић и Момчило Братић истакли су се као најбољи, но не смијемо заборавити и успјехе осталих ученика. Наиме, Јована Гавриловић, ученица другог разреда, заузела је 2. мјесто, а Алекса Турнић 4. Љубан Чичковић, ученик другог разреда, освојио је 3. а Лана Ивковић 4. мјесто. Ивани Кашиковић, ученици трећег разреда, припало је 2. мјесто.

Ученици који су освојили 1. мјесто директно су се пласирали на Републичко такмичење које ће бити одржано 28. априла у Бањалуци. Наши физичари за ово такмичење припремаће се са професорима Ненадом Грковићем и Максимом Мичетом.

Луки Сушићу ово није прво такмичење на коме је остварио запажен успјех, на такмичења је ишао и у основној школи, како истиче припреме су биле интензивне од самог почеткла школске године. „ Наш професор, Максим Мичета, увијек је одвајао вријеме за нас, тако да смо вјежбали и ван наставног времена“, рекао је Сушић.

Ања Дучић такође од основне школе иде на такмичења из физике, и њени резултати су увијек запажени. Истиче да је физика њен омиљени предмет јер захтијева размишљање и закључивање, а припремала се уз помоћ професора Мичете који је увијек био несебично посвећен.

Момчило Братић, ученик 3. разреда, за ово такмичење спремао се уз помоћ професора Ненада Грковића, а заједнички труд и рад, како каже Братић, исплатили су се. Природне науке га интересују и истиче како у будућности намјерава да се бави још дубљим изучавањем истих.“ У првом разреду стрес је био већи, али сада је у реду“, рекао је Братић.

Овакав успјех наших ученика говори о систематичном раду и посвећености како професора, тако и ученика.

Ми им желимо много среће и на прeдстојећем Републичком такмичењу.

Николина Роган и Марта Јанковић I2

Новинарска секција