Gimnazija Jovan Dučić Trebinje

Home
Никола Капор добитник стипендије ,,Милош Мрдић" ПДФ Штампа Ел. пошта

fondacija milos mrdic nagrada

Никола Kапор, јуниорски репрезентативац БиХ у џудо и републиучки и државни првак у овој борилачкој дисциплини, одличан ученик Гимназије Јован Дучић, данас је у просторијама ове образовне установе потписао уговор о стипендирању са породицом Мрдић.

Ова награда се додјељује за прошлу школску годину, у знак сјећања на трагично преминулог џудисту ,,Леотара” Милоша Мрдића.

Захваљујући се на стипендији Kапор, који је студент прве године Економског факултета у Београди рекао је да ће ова стипендија за њега представљати прави подстицај за даљи рад и напредовање, како на спортском, тако и на академском плану.

Директор Гимназија Јован Дучић, Мишо Пешић, рекао је да примјер Николе Kапора представља најбољу потврду да одличан успјех у захтјевној школи као што је Гимназија, и врхунски спорт, могу заједно.  Плакету која носи име „Милоша Мрдића“, Николи Kапору, уручио је Милошев брат Благота. Годину дана послије трагичне смрти Милоша Мрдића, 2009. године, породица настрадалог спортисте одлучила је да склопи уговор са Гимназијом о стипендирању одличног или врло доброг ученика, а да је при томе јуниорски или сениорски репрезентативац у олимпијском спорту. Стипендија износи 120 KМ.

Извор: Радио Требиње